fbpx

Alexandra Ene │ Online Business Simplificat

Online Business Simplificat

mihai chitoiu podcast online business simplificat

Cum faci un plan SEO pentru 3 luni

mihai chitoiu podcast online business simplificat

ASCULTA: APPLE PODCASTS SPOTIFY | STITCHE

O să fiu sinceră cu tine, nu m-a pasionat SEO pană acum, pentru că am crezut că este foarte complicat. În episodul de astăzi am stat de vorba cu Mihai Chitoiu despre ce înseamnă SEO și cum poți să îți faci un plan SEO rapid și simplu pentru 3 luni. 

Ți-am creat și o resursă gratuită împreună cu Mihai, un plan SEO pentru următoarele 3 luni; ce trebuie sa faci ca sa iti maresti șansele de a ajunge pe o poziție mai mare în Google cu website-ul și conținutul pe care il scoti.

Apasă aici pentru a descărca planul SEO

Ce este SEO și cum îți ajuta business-ul dacă ai un plan SEO

SEO înseamnă Search Engine Optimization și Mihai a explicat că trebuie să ne facem website-ul compatibil pentru motoarele de căutare. Bineînțeles că noi scriem conținut pentru audiență noastra, în așa fel încât să îl găsească folositor, educativ dar trebuie să înțelegem că este important să avem conținut compatibil atat pentru avatarul clientului nostru, cât și pentru motoarele de căutare – Google. 

CUM TE AJUTA SEO SĂ AI MAI MULT TRAFIC PE WEBSITE-UL TĂU, CONVERSII ȘI BANI

Ca și antreprenor probabil ai un motiv pentru care faci ceea ce faci, dar scopul tău este să ai cati mai mulți oameni care știu de tine, care te urmăresc și fie îți citesc sau îți asculta conținutul ca într-un final să îi transformi în clienți și să câștigi banii facand ceea ce îți place. 

Un mod de a face asta realitate este să ai un plan SEO, iar Mihai face asta în episodul de astăzi, ne oferă o strategie simplă și rapidă.

PRIMA LUNA

>> Cautam cuvintele cheie – keyword research 

Cu SEO nu vei avea rezultate instant, ele se vor vedea în câteva luni. 

Vei vrea să asculți episodul, pentru că Mihai explica cum poți să găsești aceste cuvinte, ce înseamnă un “long tail keyword” și cum să le folosești.

A DOUA LUNA

>> Creezi conținut și optimizezi pagina

Ce înseamnă să optimizezi pagina? Google citește textele tale, altfel decât le citești tu și eu, citește un cod și este treaba noastra să facem în așa fel încât Google să citeasca codurile noastra cât mai bine, că să ne pozitioneze cât mai sus în pagina.

Dacă ai un website construit cu WordPress, sunt anumite tool-uri pe care le poți folosi și ele te vor ajuta cu mai tot ce înseamnă SEO. 

Vezi link-urile mai jos. 

Mihai a mai menționat că este important să folosim keywordurile pe care le-am descoperit în prima faza, să scriem articole cu ele, să le folosim în URL-urile noastre, să folosim call-to-action la sfarsitul articolului. 

A TREIA LUNA

Este despre a crea backlinkuri și distribuirea conținutului pe social media ( distribuirea conținutului )

BackLinkurile sunt link-uri pe care le iei de la alte site-uri. Backlink-urile se obțin prin publicare de articole pe alte website-uri, sau atunci cand cineva preia informații de pe website-ul si tău specifica sursa. Aceste link-uri pe care le primește de la alte website-uri sunt niște voturi de încredere pe care le inregistreaza Google.

Google este foarte smart și știe ce website-uri au autoritate și care sunt necunoscute. Ideal ar fi să ai backlinkuri de la website-uri cu autoritate.  

Resurse menționate în podcast:

Mihai Chitoiu

Curs Gratuit SEO

Comunitatea în care afli sfaturi despre SEO 

Topics by SEOmonitor

Ahrefs

Ubersuggest

Yoast SEO Plugin

Ti-am facut un plan, pas cu pas ce trebuie sa faci în următoarele 3 luni ca sa cresti traficul pe website-ul tău. Descarca-l de mai jos:

alexandra ene podcast