fbpx

Alexandra Ene │ Online Business Simplificat

Online Business Simplificat

Relația cu banca – Cum îți alegi banca cu care să lucrezi

Cum alegi banca cu care lucrezi este o decizie importantă, dar câtă vreme ştii care sunt factorii pe care trebuie să îi iei în considerare şi ştii exact care sunt interesele tale în această relaţie, lucrurile se simplifică mult.

De multe ori antreprenorii întâmpină reale dificultăți atunci când este necesar să facă diferența între ofertele de pachete de cont curent bancar existente pe piață.

Ai nevoie să găseşti o bancă ce poate să îţi protejeze şi să îţi minimizeze costurile în funcţie de tranzacţiile pe care plănuieşti să le faci: interbancare, intrabancare, în alte monede decât cea locală.

Alin Nesta fondator Floro.ro și Andrei Giusca Regional Coordonator la ING s-au alaturat episodului de astăzi, unde discutăm despre lucrurile pe care trebuie să iei în considerare cand îți alegi banca, diferențele dintre pachetele bancare dar și cum construiești o relație de parteneriat cu banca. 

Răspundem la întrebări legate de:

  • Ce lucruri iei în considerare în alegerea băncii cu care o să lucrezi pentru afacerea pe care o conduci?
  • Ce e important în momentul în care îți alegi banca?
  • De ce servicii are nevoie compania ta și care sunt canalele pe care banca ți le pune la dispoziție.
  • La ce cheltuieli trebuie să ne asteptam cand ne alegem un pachet de cont.
  • Cât de importanta este comunicare dintre antreprenor și banca.

Pe măsură ce afacerea ta crește, și nevoile sale se modifică: dacă la început vei folosi contul bancar mai mult pentru plăți și încasări, în timp poți începe să accesezi și alte servicii: schimb valutar, credite, implementarea plății cu cardul pe site-ul tău etc.

O altă resursă importantă pentru orice antreprenor sunt banii. Trebuie analizate foarte bine și puse în balanță (tranzacții, operațiuni) și calculate de la fiecare bancă pentru a afla costul total de operare.

Relația pe care o poți construi cu banca, implicit, consultantul pe care îl găsești.

banca parteneră atunci cand deschidem un cont de business