Alexandra Ene │ Online Business Simplificat

Online Business Simplificat

De ce ar trebui să maresti prețurile

În podcastul de astăzi de la Online Business Simplificat îl avem ca și invitat pe Valentin Bărbulescu. Cine este Valentin? Lucrează de mai bine de 6 luni cu persoane care dețin afaceri în zona de consultanță, experți, freelanceri, oameni care au cu adevărat ceva de oferit. Valentin îi ajută să facă anumite schimbări pentru ca mai apoi aceștia să aibă parte de succes. Îi place să creadă că aceasta este misiunea lui, de-ai ajuta pe ceilalți din jurul lui să se dezvolte. 

Una dintre pasiunile lui este autocunoașterea, deoarece consideră că atâta timp cât te cunoști pe tine, te poți focusa mai mult pe zona de evoluție și asta aduce întotdeauna o schimbare majoră.

Discutam cu Valentin aspecte importante din viața unei persoane care deține o afacere și ce schimbări pot fi aduse, pentru ca respectiva persoană să se poată bucura pe deplin de business.

▪         Ce anume îl motivează pe Valentin în acest proces de ai ajuta pe ceilalți?

Valentin apreciază în primul rând rezultatele, cu precădere cele la care oamenii pe care îi sprijină nu se așteptau. Adesea oamenii când apelează la ajutorul lui Valentin vin cu o anumită problemă, iar scopul lui este de a obține rezultatele dorite, astfel încât oamenii să găsească o satisfacție mai mare decât banii.

▪         Ce anume îi lipsea ultimului client pe care Valentin a avut ocazia să-l ajute?

Clienta a venit către Valentin cu o anumită problema a afacerii ei, afacere care se bazează pe consultanță în limba germană pentru români. Astfel Valentin a ajuns la concluzia că aceasta se confruntă mai degrabă cu două probleme și anume: partea de poziționare a afacerii și modul în care se adresa publicului țintă.

S-a lucrat pe partea de mindset, mai exact Valentin i-a sugerat să ridice prețurile serviciului pentru a atrage clienții ideali ai afacerii sale, iar de aici au rezultat două lucruri minunate: oamenii din publicul ei țintă s-au schimbat, având acum clienți doar din domenii dezvoltate și doi la mână a reușit să obțină un profit mult mai mare.

Valentin consideră că dacă ajungi să lucrezi cu clienții ideali, îți face mare plăcere să dai ce ai mai bun și de ce nu chiar să înveți de la ei. Trebuie mereu atunci când simți că nu te mai regăsești în propriul tău business să apelezi la o schimbare și să îmbunătățești anumite aspecte pentru a avansa.

▪         Cum se lucrează cu un client pe partea de mindset?

El consideră că adesea oamenii acționează în afaceri din cauza fricilor, iar adesea frica nu aduce cu ea decât dezamăgire. Valentin ne încurajează să investim în anumite aspecte, spre exemplu dacă un expert percepe un preț mic, oamenii nu o să pună accent pe ceea ce oferă. Treaba asta duce la o anumită frustrare a antreprenorilor.

Persoanele care dețin afaceri își setează prețuri mici pentru serviciile lor pentru că nu au încredere că pot să ofere de bani respectivi ceea ce își dorește clientul.

Pentru a ne crește prețurile trebuie să credem în noi înșine astfel o să putem livra rezultatele dorite către clientul nostru.

Cu siguranță din acest punct o să apară și clienții ideali, mai exact cei care doresc să investească pentru a avea rezultatele dorite.

▪         Partea aceasta de mindset, este una importantă?

Valentin consideră că mindsetul se abordează în funcție de clientul ideal. Dacă spre exemplu afacerea ta are ca și client ideal  un IT-ist, tu trebuie în primă fază să-l cunoști îndeajuns de bine pe el pentru ca mai apoi să poți face o poziționare a business-ului. Între afacere și client o să existe mereu o relație, astfel dacă un antreprenor vine cu un mindset setat din start greșit nu o să fie pe aceeași lungime de undă cu respectivul client.

Obligația expertului, asemena lui Valentin este aceea de al ghida pe client și de ai oferi suport, iar în ultimă fază expertul trebuie să-și dovedească lui însuși că a reușit să ofere rezultatele pe care clientul le căuta. Dacă încă de la început tu ca și posesor al unei afaceri consideri că nu meriți banii pe care îi primești de la client, aceasta o să fie cea mai mare greșeală.

Trebuie să rezolvăm anumite frici și să facem schimbări pentru a observa mai apoi rezultatele dorite.

▪         Cum arată o ofertă reușită?

Să-ți garanteze 99% rezultatele dorite. Oferta trebuie să se bazeze pe: sistemul de business, partea de liniște (aici Valentin oferă suport clienților săi în diverse probleme pe care aceștia le întâmpină) și nu în ultimul rând optimizarea timpului. Dacă aceste trei aspecte sunt setate de la început, mindsetul se poate schimba, alături de alte aspecte din viață.

▪         Pe ce se bazează programul coordonat de către Valentin?

În primă fază se face o analiză a respectivei afaceri (strategia, canalele de comunicare) și mai apoi se dorește optimizarea a ceea ce antreprenorul are deja. În funcție de nevoia fiecăruia se merge pe direcții diferite: direcția de vânzare, strategia perfectă de marketing (atragerea de noi clienti).

Acum Valentin se află în punctul în care își dorește să optimizeze programul pentru a avea beneficiile dorite. Nu se lucrează cu mai mulți de 10 clienți pentru a exista o implicare 100% din partea lui. Pe viitor se dorește angajarea unor persoane care să-l ajute cu anumite aspecte, iar astfel el își mai poate lua alți 10 clienți pe care să-i îndrume spre succes.

▪         Ce planuri de viitor are Valentin?

Sunt mai multe direcții spre care își dorește să se îndrepte. Prima este aceea de a dezvolta business-ul de consultanță în următorii ani, iar cea de a doua este de a introduce anumite produse, spre exemplu o carte, un curs pe care să-l acceseze cei care doresc.

▪         Platforma favorită?

În momentul de față Facebook și asta deoarece potențialii clienți spre care se axează afacerea lui Valentin se găsesc pe această platformă.

▪         Ce înseamnă omul potrivit și cine ar putea să nu fie potrivit?

Oamenii care vor rezultate peste noapte.Valentin este sincer cu ei de la început și le spune celor cu care nu este pe aceeași lungime de undă, că programul nu este unul potrivit pentru afacerea lor. Preferă să lucrez cu cei care au o anumită viziune, chiar dacă nu este cea potrivită, important este că își doresc să investească.

RECOMANDARI:

1)  Este important conținutul, însă nu trebuie să nu pierdem din vedere partea cu monitizarea.

2) Dacă nu avem 10 mii de urmăritori pe o platformă de social media, nu are rost să ne extindem. Valentin consideră că omniprezența de a fi vizibil  pe toate platformele este o pierdere de energie și trebuie să ne concentrăm pe platforma unde audiența noastră este într-un număr cât mai mare.

3) Educația o să fie din ce în ce mai căutată pentru că oamenii își doresc să performeze în anumite domenii, nu doar în zona de business. Este foarte important să ne axăm pe zona de educație și să ținem cont că oamenii vor această educație.


CONECTEAZĂ-TE VALENTIN BARBULESCU

WEBSITE

INSTAGRAM

FACEBOOK