fbpx

Alexandra Ene │ Online Business Simplificat

Online Business Simplificat

Cum învingi teama de a fi judecat și nevoia de a face pe plac oamenilor

ASCULTA:  APPLE PODCASTS | SPOTIFY STITCHER | YOUTUBE | GOOGLE PODCAST

Frica de judecată este ca un virus care te paralizează și te ține pe loc.

Nimic nu poate să îți încetinească progresul mai mult decât frica de judecată și nevoia de validare, nevoia de a fi pe placul tuturor.

După cum vei auzi în acest episod, indiferent de ceea ce faci, cel puțin 30% dintre oamenii pe care îi întâlnești nu te vor plăcea.

Dar asta nu înseamnă că nu ești o persoana bună!

Cel puțin, eu așa am crezut foarte mult timp – dacă oamenii mă plac, înseamnă că sunt o persoana buna! Ceea ce este o mare tampenie, pentru că a fii bun nu are absolut nicio legătură cu faptul că cineva te place sau nu!

Gândește-te la toți actorii, cantaretii pe care tu nu îi placi – faptul că nu îți place de ei, îi fac automat să fie persoane rele?

Exact!

Get over this, asta facem noi oamenii, judecăm!

A judeca oamenii și a fi judecați face parte din experiența umană și cel mai eficient mod de a elimina teama de a fi judecați este acceptarea acesteia.

Vei fi judecat pentru tot, pentru părerile tale, pentru conținutul pe care îl scoți, pentru felul în care îți conduci businessul, pentru felul în care te expui în online, pentru cum te îmbraci, pentru alegerile pe care le faci în viața….

Dar asta nu are nici o legătură cu noi, oamenii nu ne judecă pe noi, ne spun de fapt cine sunt ei.

În ultimul episod de podcast, îți povestesc despre cum am depășit nevoia de a fi un people pleaser, cum sunt ok cu faptul că 30% dintre oamenii pe care îi întâlnesc nu mă vor plăcea indiferent de ce aș face, și de ce frica de judecată este ceea ce te ține pe loc din a trece la următorul nivel în business-ul tău.

Îmi doresc ca peste câteva luni să te uiți înapoi și să zici — WOW! Ce tare este să scapi nebunia asta de a încerca să faci pe plac tuturor. Pentru că adevărul este, că atunci când petreci atât de mult timp încercând să faci pe plac altor persoane – încercând să te faci plăcut de fapt ajungi să fii tu nefericit.


MULTUMIRI SPONSORILOR PODCASTULUI ONLINE BUSINESS SIMPLIFICAT

Carpatina.ro