fbpx

Alexandra Ene │ Online Business Simplificat

Online Business Simplificat

Cum definim vocea unui brand?

ASCULTA: APPLE PODCASTS SPOTIFY | STITCHER

Alexandra Ciucanu despre buyer persona, content writing, folosirea povestilor personale in business.

Cand vine vorba de scris, consecventa este vitala pentru ca totul tine de experienta, daca nu ai niste contexte in care sa prinzi experienta, este important sa reusesti sa ti le creezi. Alexandra ne povesteste cum a fost inspirata de o provocare pornita de Dana Rogoz si a decis sa o preia si sa o adapteze la stilul ei- asta pentru ca uita sa scrie in fiecare zi pentru ea, scria pentru clienti si mai putin pentru ea. Puteti sa urmariti provocarea ei aici.

BRANDING

E important atunci cand iti creezi un brand, sa iti definesti clar avatarul de client. Pentru a reusi sa te conectezi cu publicul, primul pas este sa stii cui te adresezi, si sa iti adaptezi stilul de comunicare in functie de audienta ta.

INSPIRATIE PENTRU CONTENT WRITING

Inspiratia vine tot de la publicul tau, trebuie sa fii acolo unde sunt si ei, sa le vorbesti pe limba lor, sa vezi care sunt problemele cu care se confrunta, intrebarile pe care le au, si atunci poti scrie texte care le sunt adresate direct.

Ideal ar fi sa aduci in echipa un copy in echipa inca de la inceput pentru ca este mai usor sa faci vanzare. Este posibil sa nu iti permiti inca de la inceput, dar sunt foarte multe cursuri pe care le poti urma care sa te ajute sa ai o baza.

Alexandra recomanda cursurile lui Daniel Zarnescu.

FOLOSESTE POVESTILE PERSONALE

Foarte multa lume cumpara pentru omul din spatele brand-ului, se intampla foarte des sa ajungi sa cumperi produse de o companie anume, pentru ca iti place omul din spate, chiar daca poate, produsele sunt un pic mai scumpe , prin simplu fapt ca ai rezonat cu omul din spate.

Iti trebuie doar o poveste, si cu siguranta si tu ai una ! Noi toti, avem o poveste in spate, unde esti acum, cum ai ajuns si cum vrei sa ajuti.  Nimic nu este mai important decat sa scoti povestea asta in fata audientei. Cineva asteapta sa o asculte !