fbpx

Alexandra Ene │ Online Business Simplificat

Online Business Simplificat

Cum și de ce ar trebui sa faci content repurpose

ASCULTA: APPLE PODCASTS SPOTIFY | STITCHER

Publicarea conținutului consecvent este piatra de temelie a unei afaceri online. 

Știi cât de greu este sa scrii conținut interesant, cât timp poate să îți ia cateodata, ore dacă nu chiar zile, că să ai ceva cu care sa-ti uimesti audiență / publicul. 

Îl publici, îl lansezi în “lume” și ramane publicat o singura data, într-un singur loc, și o iei de la capăt. Alte ore, zile pentru a scrie acel articol, postare, interviu ..

Stai puțin, nu trebuie să fie chiar așa..

Astăzi vreau să-ți arăt, cum poți să iei acel conținut, pe care l-ai creat și să-l “repurpose”  în așa fel, încât să ai un reach mai mare și în același timp să îți cresti audiența într-un mod mai rapid dar și consecvent în același timp.

Repurpose înseamnă să găsești modalități noi și creative de a distribui același conținut, de mai multe ori, pe mai multe platforme.

5 Motive pentru care ar trebui să începi să faci Content Repurpose: 

1.  Exista o regula, un concept  în marketing “Regula din 7”. Aceasta spune că un consumator trebuie să o vadă sau să o audă despre produsul sau serviciul tău, în medie, de 7 ori înainte să acționeze.Regulă asta, a fost descoperită undeva prin 1930 și chiar dacă acum este mult mai ușor să ajungi la oameni – este și mai aglomerat, cu produse și servicii care vin din toate părțile. De aceea este foarte important să îți publici conținutul de cât mai multe ori –  iar cu content repurpose asta faci. 

2. Redistribuirea conținutului, pe platforme diferite te pune în fața unei audiențe mult mai largi. 

Dacă as creea doar episoade de podcast, cum as mai putea ajunge la cei care nu asculta podcast?

 PS: Notele acestea pe care le citești acum, sunt content repurpose…dacă asculți întregul episod, și o poți face aici: îți arăt 8 feluri în care poți să folosești o bucata de continuti în 8 moduri diferite.

3. SEO Repurpose content cu link-uri care duc înapoi la website-ul tău. Cu cât mai multă lume distribuie conținutul tău, cu link-urile atasate –  cu atât mai mult trafic aduci mai mult website, ceea ce înseamnă că cresti și în afisarile pe Google.  

4. Oamenii consuma conținutul în diferite variante. Când faci content repurpose în diferite formate, atingi toate simțurile. – unora le place să asculte, altora să citească, alții preferă să privească. 

5. Iti cresti autoritatea și credibilitatea. 

Dacă recompui același conținut – găsești practic modalități noi și creative de a distribui același mesaj. 

Cu cât vorbești mai mult despre un subiect, cu atat mai mult vei fi cunoscută pentru subiectul respectiv. Repetarea conținutului, a sfaturilor, a ideilor, valorilor în mai multe feluri,  îți permite să-ți demonstrezi cunoștințele și expertiza și te ajuta să-ți construiești o autoritatea în timp.

Asculta episodul AICI, ca să afli 8 moduri, în care eu fac content repurpose, pentru episoadele de podcast. Poți să implementezi și tu pași, chiar dacă ai un podcast sau nu. 

alexandra ene